diumenge, 27 de novembre del 2011

Què són les tortugues?

La tortuga, és el nom donat a qualsevol rèptil de l'ordre dels quelonis. Aquests tipus de rèptils són caracteritzats pel fet de tenir un tronc ample i curt, protegit per una closca o cuirassa formada generalment per plaques òssies revestides de plaques còrnies.

De la closca surten, per davant, el cap i les potes anteriors, i per darrere, les potes posteriors i la cua. Hi ha tortugues que la tenen dividida en dues parts, una de dorsal on superior i una altra de ventral, unides entre elles.

La característica més important de l'esquelet de les tortugues és que la columna vertebral és soldada a la part dorsal de la closca. L'esquelet fa que la respiració sigui impossible per moviment de la caixa toràcica, i és duta a terme principalment per l'acció de les extremitats, les tortugues no tenen dents.

La reproducció de les tortugues és ovípara (Ovípar: Dit de l'animal que, en la forma embrionària, es desenvolupa a l'interior de l'estructura anomenada ou) i la incubació va a càrrec de la irradiació solar.

Un dels fets interessants de les tortugues és que poden arribar a viure més de 100 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada