diumenge, 18 de desembre del 2011

Posta i Eclosió dels ous de les tortugues terrestres

Són animals de gran longevitat, arriben a la maduresa sexual quan tenen aproximadament deu anys, els mascles abans que les femelles. Les tortugues terrestres són ovípares, posen els ous en forats excavats al sòl per la femella amb les potes del darrera. Solen posar els ous dues o tres vegades a l'any, entre maig i juny.
El nombre d'ous depèn de la mida de l'exemplar, però són entre tres i vuit per posta.




El temps d'incubació, és d'entre dos i tres mesos, i el gènere dels nounats varien en funció de la temperatura ambiental. Si la temperatura d'incubació és inferior a 31,5 °C predominaran els mascles, i si la temperatura és superior, hi haurà més femelles. Les temperatures inferiors a 26 °C o superiors a 33 °C provoquen malformacions o la mort de l'embrió. 
Un cop arribat el dia de l'eclosió, sovint precipitada per un dia de pluja, la tortugueta trenca l'ou per mitjà del telolècit, un tubèrcul corni situat entre les narius i el maxil.lar superior que desapareix després d'uns dies. L'eclosió dura quaranta-vuit hores, un període durant el qual el sac vitel·lí és absorbit totalment.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada