dijous, 1 de desembre del 2011

La llebre i la tortuga

Primer de tot explicarem breument el que és una faula: Una faula és un relat breu de ficció on els protagonistes són animals o plantes que parlen. La faula té un caràcter didàctic normalment ètic que es mostra al final. La faula és doncs una narració inventada de fets meravellosos que tenen una conclusió moral.

En els següents vídeos trobem explicada la faula de la Llebre i la Tortuga.
Les dos primeres són en castellà. La primera és una versió més antiga i més llarga; la segona, és més nova i amb algun toc irònic.
I la última, està en català i podem veure un altre format per explicar-la, "la mà de contes", on va pintar i dibuixant la història a mesura que l'explica.





A continuació, també tenim el conte explicat en versió escrita:

La llebre i la tortuga
Un dia una llebre se'n burlava de la lentitud al caminar d'una tortuga. La tortuga, rient-se'n, li va replicar:
- Pot ser que siguis més ràpida, però jo et guanyaria en una competició.
I la llebre, totalment convençuda de que allò era impossible, va acceptar el repte, i van proposar a la guineu que proposés el camí i la meta.
En arribar el dia i l'hora de la cursa, van començar les dues a la vegada. La tortuga va començar just en sentir el xiulet amb el seu pas lent però segur, mentre la llebre va fer un gran salt i un esprint bèstial.
La tortuga no va deixar mai de caminar a pas lent però constant, seguia avançant tranquil·la cap a la meta.
En canvi, la llebre, que havia sortit molt ràpida, en veure com n'era d'enrere la tortuga, va aturar-se a descansar pel camí i es va quedar adormida.
Quan va despertar, no va saber veure on era la tortuga per darrera seu i espantada va veure com la tortuga estava a punt d'arribar a la meta. 
Va córrer i córrer tant com va poder, però no va poder fer res per avançar la tortuga, i així fou com la tortuga es proclamà vencedora.
Com heu pogut veure, sovint no per còrrer més s'arriba abans.
El més important és seguir endavant i no defallir.
Fi



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada